Thursday, September 05, 2013

Naar Budapest

Vandaag onze slot etappe naar Budapest. We vertrekken om even voor 9 uur uit onze jeugd herberg in Esztergom naar Budapest onze langste etappe, 82 km want we gaan helemaal naar het hotel fietsen en niet zoals Kras adviseert het laatste stuk met de boot of trein.
al snel arriveren we bij de pont naar Szob maar die is net weg dus 45 min wachten we raken aan de praat met een Oostenrijker die de pont om 9 uur net voor zijn neus weg zag varen. Hij is ook op weg naar Budapest en wil in etappes van drie a vier dagen komende jaren helemaal naar de Zwarte zee rijden.


Inmiddels zijn alle anderen ook aangekomen bij het veer uit ons overnachtings hotel dus weg is onze voorsprong.





 Maar al snel hebben we weer een voorsprong alleen onze Ostenrijker blijft ons voor.
We drinken koffie  net voorbij Veräce.


 Dan bij Vac weer met de pont naar de overkant daar geen wachttijd we zijn er even voor 12 uur dus we vertrokken bijna direct. Ook onze Oostenrijker was aan boord de rest van de groep hadden we afgeschut.

 Dit is wel de mooiste tocht landschappelijk gezien ook de fietspadden zijn grotendeels goed en soms zelfs net nieuw er staan ook weer bordjes Donau Radweg, We lunchen in Szentendre, lekkere bak soep.


Dan het laatste stuk naar Boedapest ongeveer 25 km nog die verloopt vlot en met behulp van de wandel/fiets GPS  vinden we ook betrekkelijk makkelijk het hotel wel een paar keer over de stoep moeten rijden en via een voetgangers oversteek omdat er geen fietspad was maar dat was alles.

Om 15.15 uur in het Hotel en na een lekkere douche ging Daan nog even bier halen bij de buurt super op de hoek voor 's avonds in het hotel op de kamer.
We aten in het restaurant met onze laatste voucher morgen Budapest bekijken.



No comments: