Tuesday, July 25, 2006

The snowcat in het groen*











En nu een stukje van mijn gast schrijfster over onze belevenissen in de bergen.

Vervolg op de winter versie in Johan’s log.

Een kat op verkenning in het groene Spindleruv Mlyn. Na de winterse witte deken is het dorp wel hetzelfde maar toch veel warmer en groener. Het blijft er goed toeven, want eten en drinken is er nog steeds fantastisch goedkoop “het kost geen drol!!”.

Wandelen is nu het devies want de ski’s willen niet glijden op de groene helling en sneeuwschoenen zijn een beetje overdreven.

Onder aanvoering van Gerdine komen we op de mooiste plekjes in de bergen. Eerst met de bus naar boven om de eerste 5 klimkilometers te overbruggen. De busreis is niet te vergelijken met de busreis in de winter: veel minder spectaculair, geen slees, minder mensen en erg warm.

Bij Spindleruv Bouda is het uitzicht prachtig en kan je ver Polen inkijken. Via het vriendschapspad langs de spionagebouda naar de Elbebron. Erg druk met allemaal toeristen en dagjesmensen. De bron zelf is een beetje vies water. Dan naar Labska Bouda: lekker een halve liter cola en een stuk taart van Gerdine.

De trip naar beneden is zwaar, steil en stenig, maar met een prachtig uitzicht. Het is de moeite waard en naar beneden gaat beter als naar boven. Later wordt het pad minder steil maar nog wel stenig en in de zon erg warm.

In de Elbe een rustpauze op een grote steen midden in het water. Heerlijk! De voeten koelen meteen af.

Vandaag – maandag 24 juli – is de kat de berg opgeklommen. Een rondje Medvedin gedaan en alle markante skipunten gefotografeerd. Een mooie wandeling en iets minder heftig dan gisteren. De wat oudere en minder getrainde spieren hebben meer tijd nodig om te herstellen.

’s Avonds uit eten bij de Mexicaan – het wordt vast weer lekker.

Your beloved “summer”cat.

  • te herkennen op de foto’s aan het groen in de kleding

’s Avonds in Diana het bekende Pasta buffet deze keer weer buiten, toch wel lekkerder dan al de regen van vorige jaar. Daarna de bekende spelletjes van Hans,bootje blazen, bobslee, violist met een arm enz.

Maandag met Hans en de groep dezelfde wandeling gemaakt maar dan omgekeerd en niet met de bus maar alles lopen. We hebben gegeten in hetzelfde restaurantje als met sleeën afgelopen winter.

’s Avonds met Roelof en Ada uit eten bij de Mexicaan, waar Yolanda, Wijchert en Anniek ook zaten.

Daarna nog een afzakkertje in Diana met z’n allen.

We hebben allemaal de sms’jes gelezen die Ada kreeg uit Frankrijk waar een andere PKN groep zich bevind, daar werd ook veel wijn gedeeld en wat minder brood. (als antwoord op onze sms van zondagmorgen)

Dinsdag krijgen Wijchert en ik een mini cursus Paragliden. Ben benieuwd hoe dat gaat. Ga ik echt vliegen?????






1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.